Vorige Shows
NIETS MEER AAN DOEN. BIER EN BLOEMEN.
Toneelvereniging Crescendo (elke overeenkomst met bestaande toneelverenigingen berust op toeval), een typische vereniging in een dorp ergens in Nederland, bestaat 90 jaar. Een mijlpaal die natuurlijk niet onopgemerkt voorbij mag gaan en dus was het bestuur van Crescendo zeer verheugd toen één van de leden, de souffleuse Stien Zwart, uit het niets met een door haar geschreven stuk kwam. In het schuurtje in haar volkstuin was Stien twee jaar geleden begonnen met een stuk over Crescendo. Centraal in het stuk staat Fokko, een (ook) 90 jaar oude fanatieke amateur toneelspeler die op een kruispunt in zijn toneelcarrière staat. Hij moet kiezen tussen zijn hoofd en zijn hart. Zijn hoofd zegt dat hij misschien al tien jaar eerder had moeten stoppen met toneel, maar zijn hart beweert het tegendeel. Zijn hart wil hem laten doorspelen tot hij erbij neervalt, het liefst op het toneel. 24 uur voor hij definitief moet kiezen haalt Fokko samen met zijn zus Gé en met de overige leden van zijn club herinneringen op en zo geeft “Bier en bloemen” een beeld van de carrière van Fokko en van de geschiedenis van Crescendo.
Het bestuur en de leden waren enthousiast (er zitten zelfs liedjes in!) en onder de strenge, maar bezielende leiding van regisseuse Thea Pouw begint Crescendo aan de repetities. Als zich bij die start ook nog, voor het eerst sinds jaren, een nieuw lid aandient lijkt het allemaal niet meer stuk te kunnen.
Het nieuwe lid, Benne Hiddema, wordt met open armen ontvangen door de leden. Een nieuw lid! Een man nog wel! En iemand die nieuw is in het dorp en veel vrije tijd heeft! Benne opent, zonder dat hij het weet, allerlei nieuwe perspectieven. Zo zien de leden bijvoorbeeld eindelijk weer een mogelijkheid om hun eigen, tijdverslindende verenigingstaken over te dragen. Dat hoeft hij natuurlijk niet voor niets te doen.
Voor wat hoort wat; als Benne actief wordt in de vereniging krijgt hij een grotere rol.
Benne is iemand die geen nee kan zeggen. Benne is ook iemand die niet vies is van een grotere rol. Wat je noemt een gevaarlijke combinatie. Zeker als er ook nog een lid is dat er stierlijk van baalt dat haar geliefde alleen maar met toneel bezig is. Zeker als dat lid in de ‘gevaarlijke combinatie’ van Benne dé mogelijkheid ziet om haar geliefde eindelijk weer gezellig thuis, naast haar op de bank te krijgen.
Er komt een voorstelling, want die komt er altijd bij Crescendo. De vraag is alleen: hoe?
(“Niets meer aan doen. Bier en bloemen” is gebaseerd op Ons kent Ons (A Chorus of Disapproval) van Alan Ayckbourn.)
Op 15 & 16 november 2013 brengt 'Ons Genoegen' voor u de klucht 'Alweer vals alarm' van E. Bok ten tonele.
Hieronder vind u alvast een korte inhoud:
Het huwelijk van Peter en Nellie vertoont het klassieke patroon. Als Peter thuis komt van zijn werk voert hij geen klap uit in het huishouden, terwijl Nellie voortdurend loopt te boenen en te poetsen. Volgens Peter overdrijft Nellie. Hij neemt het huishouden over om Nellie te bewijzen dat het mogelijk is het huishouden te doen en toch tijd over te houden voor leuke dingen. Onnodig te zeggen dat Peter niets van het huishouden terecht brengt. In korte tijd verandert de keurige woning in een zwijnenstal. Ten einde raad vraagt Peter kraamhulp aan. Wanneer de kraamhulp arriveert wil zij dolgraag de kersverse moeder en de nieuwe wereldburger zien. Daar had Peter niet aan gedacht. Hij prest opa om voor moeder te spelen. Het tempo van de klucht gaat omhoog. De dames Veenstra, twee oude vrijsters en het wakend oor en oog van de buurt, denken een misdadigersbende op het spoor te zijn. Een niet zo stille aanbidder van Nellie ziet de verklede opa voor Nellie aan en probeert opa te overreden met hem weg te lopen. Peter wordt er van verdacht een bordeel te runnen. Nellie ontdekt de dozen met luiers die opa heeft ingeslagen om zich in zijn rol in te leven. En vanaf dat moment speelt opa een dubbelrol. Voor de kraamhulp speelt hij de kersverse moeder. Voor Nellie speelt hij Peters hoogzwangere nichtje, dat bij Peter en Nellie de bevalling afwacht. Het meisje van de felicitatiedienst zorgt voor een waardige afsluiting van een hectisch avondje.
Op 26 & 27 april 2013 speelde de vereniging de klucht: 'Geld speelt (g)een rol', van Yvonne Peters.
Een bijzonder indrukwekkend staaltje werk van alle leden van de vereniging. Met vele malen minder tijd dan normaal werd er door 'Ons Genoegen' een hilarisch stuk neergezet gespeeld in een spectaculair decor waar nog jaren over zal worden nagepraat.
Hieronder vind u een korte inhoud van het stuk:
Het verhaal speelt zich af op een net recreatiepark, er komen twee gezinnen die zichtbaar uit twee verschillende milieus komen. De ene heel netjes, de andere asociaal. Dit geeft natuurlijk lachwekkende situaties. Ook is er een activiteitenbegeleider die nogal druk is en er vreemde maniertjes op na houdt, een jongedame, de eigenaresse van het recreatiepark en een manusje van alles zorgen voor veel beroering. Maar is iedereen wel wie hij zegt dat hij is? En heeft iemand iets te maken met de 20 miljoen die mysterieus is verdwenen in het nabijgelegen dorpje? Spanning en hilariteit in Geld speelt (g)een rol!
Tevens was dit het debuut van Lieke Versluis, die een prachtig en overtuigend personage neerzette. Gelukkig vond ze het nog leuker dan verwacht en we zullen haar dan ook zeker terug zien!
Het (kluchtige) blijspel 'Klinknagel & Co.' van Jo Snoeren, werd gespeeld op vrijdag 11 & zaterdag 12 januari 2013. Hieronder vind u een korte inhoud:
Herbert Klinknagel, directeur van een exclusieve kraamkliniek, leeft zo’n twee jaar samen met zijn jonge vriendin Charlotte, die hem aan de lopende band bedriegt. Ze krijgen bezoek van Adèle Terwille, een excentrieke miljonaire, die de nieuwe eigenares van de kraamkliniek blijkt te zijn. Ze stelt 4 ton ter beschikking voor de restauratie van de kliniek. Wanneer de tweelingbroer van Herbert opduikt, worden er plannen gesmeed door het personeel om deze 4 ton te stelen. Ook de escapades van Charlotte blijven niet onopgemerkt, daar kunnen anderen misschien ook een slaatje uit slaan...
Kortom intriges, chantage en dubbelspel zorgen voor vele komische situaties.
In dit stuk maakte Hein van der Woude zijn debuut, en gelukkig smaakte dit naar meer, dus we gaan hem nog vaker terug zien!
Op 13 & 14 april 2012 speelde de toneelvereniging het stuk: Hotel 'De Kunst', een komedie van Jan van der Schoor.
Hieronder een korte inhoud:
Hotel de Kunst
Voor Hotel de kunst gaan we terug naar de jaren 70. Hotel de kunst is een knus plattelandshotelletje. Dit weekend komen er 2 gasten aan. Het zijn de zussen Charlotte en Kee. Ze maken al vrij gauw kennis met de 2 andere gasten Loes en Toine. Het lijkt erop dat zij dit weekend de enige gasten zullen zijn. Kee, die in haar vrije tijd schildert, heeft een doek meegenomen om dit weekend te gaan overschilderen. Er staan enkel een paar vegen op, maar de andere gasten zien er wel wat in. Het wordt voor de gein opgehangen in de loungeroom. Het maakt Hotelier Rene niet uit, als zijn gasten zich maar vermaken in zijn hotel is hij een tevreden man. Na het diner, zijn er drie nieuwe gasten binnen komen. De gebroeders Gluipering en een vrouw Elsa. Paul Gluipering ziet het schilderij en heeft oprechte interesse in het onafgemaakte doek van Kee. Tegen de zin van Kee wordt het door haar zus verkocht. Kee leg zich er niet bij neer, ze wil haar doek terug. De gasten leven met haar mee en overmoedig door de glazen wijn wordt er een plan bedacht om het doek terug te krijgen. Nog voor zij het plan uitvoeren, krijg het verhaal een hele andere wending en er ontstaat paniek. Alles lijkt verloren te gaan. Dan blijkt een van de gasten een onverwachtse held…of toch niet…??
Hotel de Kunst was het debuut van Petra van den Beemt - Rasch bij 'Ons Genoegen', voor het publiek leek het echter alsof ze al jaren speelde! Gelukkig smaakte het Petra ook naar meer, dus we gaan haar zeker nog terug zien bij nieuwe producties!
Op 11 & 12 november 2011 voerde toneelvereniging 'Ons Genoegen' het eigentijdse blijspel 'Oma & Co' op in ''t Veerhuis' te Nieuwegein, geschreven door Jannick Lennard.
Oma & Co
Een welgestelde familie wordt door allerlei omstandigheden van de ene op de andere dag arm.
Weg luxe, weg society-leven, weg aandelen, weg kaviaar met oesters.
Daarbij komt een verwarde oma regelmatig over de vloer.
Daarbij ook nog een dakloze, een escort-dame en iemand van de belastingdienst.
Dat is duidelijke een rampscenario, waarvan de gevolgen enorm zijn:
Manager wordt vuilnisman en society-vrouw wordt poetssloof.
Gelukkig bleek er een fout te zijn gemaakt bij de belasting en kwam alles aan het eind natuurlijk weer goed, maar niet voordat de familie wat nederigheid was bij gebracht!
In deze show debuteerde Janice Verkuyl en zette een pracht rol neer. Ook was het het eerste stuk bij 'Ons Genoegen' geregisseerd door onze nieuwe regisseuse: Corine Fortuyn, en ook daarvoor petje af!
Wij hebben weer vele lovende kritieken mogen ontvangen, zelfs van de burgemeester van Nieuwegein! Hartelijk dank daarvoor.
|
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april speelde de toneelvereniging: 'Komkommertijd', Een blijspel van Carl Slotboom. Een korte inhoud van het stuk: Omdat Marie de eerste prijs met het oplossen van een kruiswoordpuzzel in de Story heeft gewonnen, krijgen zij en haar man Gerrit een volledig verzorgde vakantie aangeboden in een hotel op het platteland. Tegelijkertijd arriveert Marion in het hotel en krijgt de kamer toegewezen die naast de kamer van Gerrit en Marie ligt. Wanneer Marion even later in het dorp gaat eten, wijst de piccolo Frits per vergissing haar kamer toe aan het jonge stel Hans en Claudia. Wanneer Gerrit door het sleutelgat van de verbindingsdeur van beide kamers loert en Marion ziet staan, met wie hij sedert drie maanden een intieme verhouding heeft en wanneer Josefien, de eigenaresse van het hotel zich dan met de zaak gaat bemoeien, is dit het begin van een groot aantal verwarringen. Het stuk speelde zich af op 2 hotelkamers, iets wat misschien niet gelijk duidelijk was, omdat er geen enkele vorm van afscheiding was tussen de beide lokaties. |
Op 12 & 13 november 2010 speelden wij het stuk: 'Oude liefde roest (niet)' een Blijspel door Rob Vriens (Augustus 2007) Kaat van Bommel woont met haar zoon Pieter op een boerderij in Biest-Houtakker, een klein boerendorpje. Bij de boerderij hoort een tuinhuisje, wat al lange tijd leeg staat. Kaat heeft besloten om het tuinhuis deze zomer te verhuren aan vakantiegasten. Voor het geld, maar ook voor de gezelligheid. ‘Oude Liefde Roest (niet)’is een blijspel vol geheimen, misverstanden, ruzies en romantiek. Met een verrassende ontknoping aan het einde. Deze uitvoering is gemaakt in samenwerking met zanggroep 'Zingca', de dames verzorgden tijdens het stuk enkele nummers en maakten dat het stuk nog eens extra tot leven kwam. De regie was weer in handen van Hans Fuchs, echter kon hij wegens zeer onfortuinlijke omstandigheden deze klus niet afmaken. Gelukkig werden wij opgevangen door een oude bekende: Paul Weijkamp. Tevens maakte in dit stuk maakte een oud lid een her-intrede; Heidi van Deudekom was overgehaald om het podium weer op te stappen en met groot succes! Wij mochten vele zeer positieve kritieken in ontvangst nemen en zelfs de schrijver van het stuk, die ook bij de uitvoering was, was zeer tevreden. Kortom een echte ouderwetse 'Ons Genoegen' klasieker met een modern randje.
|
-
-
op vrijdag 16 en zaterdag 17 april 2010 bracht 'Ons Genoegen' het stuk: De Verkeerde Koffer
een klucht van Peter Damen
Na vele, vele jaren komt het er dan eindelijk van: er komt een familiereünie. De uitnodigingen zijn verstuurd en men komt samen in een buitenlands vakantiehuisje.
Na een vermoeiende reis arriveren Sjaan en Berend als eerste. Kort daarna komen Kiki en Bram. Dan gebeuren er vreemde dingen in het vakantiehuisje.
Zuster Beatrice komt even later ook aan en tenslotte arriveert dochter Sanne ook.
Maar doet iedereen zich wel voor, voor wie hij echt is? En waarom probeert men steeds de verkeerde koffer mee te nemen?
Dat wordt uiteindelijk duidelijk na het zien van dit doldwaze stuk.
-
een komisch blijspel in vier bedrijven door: Peter Leenders Met gemengde gevoelens kijkt een werkloze vader Bale toe, hoe zijn weer werkende vrouw een bliksem-carrière maakt. Razendsnel werkt dit energieke huisvrouwtje zich op van poetshulp, tot directie-assistente van een schoonmaakbedrijf. Daardoor is vader min of meer tegen zijn zin huisman geworden, en dat is te merken ook, want hij maakt er een grote puinhoop van. Dit tot grote ergernis van zijn gezinsleden. Wanneer vader van de ene op de andere dag als een dolle stier het huis gaat poetsen, wordt de situatie onhoudbaar. Dwaze maatschappelijke "hulpverleners"en opgewonden schoonmoeders proberen vader weer in het gareel te krijgen. Maar zij veroorzaken een enorme chaos met waanzinnige taferelen.... Een waar 'spektakel' stuk met een verrassend plot, waarin men zich heerlijk uit kan leven........
gespeeld op vrijdag 6 & zaterdag 7 november 2009 |
In het Catharijne ziekenhuis heerst chaos. Wegens plaatsgebrek - t.g.v. een verbouwing - wordt zaal 13 in gebruik genomen. Een zeer verouderd hok, zonder faciliteiten. De een na de andere verpleegkundige heeft zich ziek gemeld, en hoofdzuster Riny moet zich zien te redden met de verwijfde broeder Ernst-Paul en de sullig, oude en trage zuster Bep. Uit nood vraagt zij de twee interieurverzorgsters Janny en Ilona haar te helpen als verpleegster. Dan vult de zaal zich met patiënten. Meneer Cohen, net van de OK, is geen moeilijke patiënt. Meneer Kuypers daarentegen is zeer veeleisend en misschien ook niet de patiënt waar hij zich voor uitgeeft. Mevrouw Visser is lief, maar zeer slechthorend. En dat is niet altijd even makkelijk. Het plekje bij het raam is zeer geliefd en zorgt daardoor ook nog wel eens voor verwarring. Gelukkig maakt dokter Bouwer regelmatig zijn ronde over zaal 13. Maar of de patiënten daar nu zo veel beter van worden.......?
Gespeeld door "Ons Genoegen" op 24 & 25 april 2009
Een blijspel van: Wilma Renes-Leertouwer |
Op 7 & 8 november hebben wij het stuk "Gouden Dagen" opgevoerd, hier een korte samenvatting: Tussen Jan de Jong en zijn vrouw gaat het niet goed, vandaar dat ze besloten hebben om een maand apart te gaan wonen en leven. Jan huurt een appartement om eens goed tot rust te komen, om Gouden Dagen te beleven. Maar dat loopt iets anders........................ Vanaf het moment dat hij in het appartement komt, lopen de buren de deur plat. Als hij vervolgens terug komt van een dagje vissen en merkt dat de huisbaas in zijn afwezigheid zijn appartement alweer heeft doorverhuurd is het definitief gedaan met de rust. Helemaal als blijkt dat de vriendin van de nieuwe huurder een oude bekende blijkt……. Natuurlijk is deze vriendin de vrouw van Jan en kwam alles weer goed, maar niet voordat er een avond flink gelachen was! In dit stuk maakten Saskia van Rosmalen en Sander de Korte een fantastische debuut! Beide speelden (net als de overige spelers natuurlijk) de sterren van de hemel.
|
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april 2008 hebben wij het bovengenoemde stukgespeeld. Sim Sanders (bijgenaamd de linker) breekt in bij Esther Smulders (rechter van beroep).
Helaas wordt hij gestoord door de binnenkomst van Esther die in het gezelschap is van een handtastelijke en irritante commissaris van politie (Aernoud Perssein).
Sim redt Esther uit de handen van dit onsmakelijke heerschap en er lijkt iets te bloeien tussen de rechter en de linker. Ze vatten het plan op om Aernoud een hak te zetten.
Hierbij roepen ze de hulp in van de zoon van Sim (Wim: speelt af en toe voor politieagent om zijn vader uit benarde situaties te redden), de zoon van Esther (Tinus: volgt een cursus buikspreken en daarom loopt hij steeds met Elmer, zijn buikspreekpop), de hulp van Esther (Valeria: een vrijgevochten dame die spaart voor een fiets vakantie naar Nepal) en Bernhard Hummel (ex-collega van Sim en nu directeur van Hummel Security bv).
Op de avond dat ze Aernoud een poets willen bakken krijgt hij het heel moeilijk, maar dan hoort hij dat het allemaal maar een grap is en probeert hij hun een hak te zetten.
Dat lukt goed of toch niet. Een blijspel met een dubbele bodem.
|
Vrijdag 16 en zaterdag 17 november 2007 hebben wij het stuk "Kunstmest" gespeeld.
En ondanks de zeer korte repetitietijd was het weer als vanouds erg geslaagd!!!!
De hoofdrol was voor Corinne die Beate Broekhuis speelde, zij bekleedt een hoge post bij een chemisch bedrijf terwijl haar man Dirk,
gespeeld door Hans, zijn dagen vult met toneelspelen en de zorg voor de huishouding. Volgens Beate beide met weinig succes. Dirk hoopt financieel onafhankelijk te worden van zijn vrouw door het krijgen van een rol in een nieuwe film "de vier musketiers". Zijn ondanks de steeds terugkerende ruzies met zijn vrouw betrekkelijk rustige leventje wordt plots ernstig verstoord. Een niet al te snugger huishoudelijk hulpje, gespeeld door Chantal, en een letterlijk binnenvallend kollegaatje, gespeeld door Wies, dat zegt eindeloos verliefd op hem te zijn zorgen voor de eerste opwinding. Als dan Amalia (An), zijn enigzins verwarde moeder, uit een tehuis wegloopt en zichzelf uitnodigt is dat het sein voor tal van komische verwikkelingen. Vooal omdat moeder en schoondochter elkaar niet mogen en dat op elk moment van de dag kenbaar maken. D'n Gaston, de laatste rol van Pepijn, een belangrijke Belg, klant van Beate, blijft logeren en alras blijkt dat deze tot over zijn oren verliefd op haar is. Van deze verliefdheid gebruikmakend ontfutselt Beate, in samenwerking met haar vriendin Wilma, als altijd weer fantastisch gespeeld door Dimphia, de argeloze Gaston zo'n slordige 2 ton. Hierbij speelt de diefstal van geheime chemische documenten uit de safe van Beate een belangrijke rol. Doch onze beide dames hebben niet gerekend op de onverzettelijkheid van onze 'gekke' Amalia, die geheel in de stijl van haar TV-idool Derrick het duo ontmaskert. Intussen wordt het Dirk duidelijk dat zijn huwelijk geen toekomst meer heeft. Amalia's droomwens, een reis naar Hawaii, gaat door een foute chemische formule in KUNSTMEST op. |
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april 2007 was het weer tijd voor het volgende toneelstuk. Wij hebben het stuk "Straf" gespeeld. Het ging over Anton van Velsen, een oudere man in een verzorgingshuis, zijn dochter, de hoofdzuster, zuster Sylvia en Bert die als taakstraf mijnheer van Velsen moet verzorgen. Maar als dan in zijn kamer door Jan en alleman gezocht word naar de buit van een bankoverval wordt het allemaal nog vreemder. En dan hebben we het gedrag van de buurvrouw nog niet eens besproken. Het was wederom een geweldig stuk met veel humor en af en toe wat ontroerende momenten. |
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2006 was het weer tijd voor de uitvoering van het grote stuk. Dit keer droeg het de titel “Kapitale intriges”. Het stuk ging over een oude rijke man die een vriendin krijgt. Die vriendin is eigenlijk alleen maar uit op zijn geld. Ook zijn nichtje en niet al te snuggere neef zijn uit op zijn geld. Iedereen doet alsof hij van de oude man houdt maar ondertussen wacht iedereen op het moment dat hij dood gaat om de erfenis te kunnen ontvangen. Dat de jagers op de erfenis elkaar in de haren zitten mag duidelijk zijn. Uiteindelijk gaat de derde er mee heen en die blijkt al net zo slecht te zijn als de rest. In deze uitvoeringen hadden we twee debutanten namelijk Charles Erich en Corina Hameeteman. Beiden hebben het geweldig gedaan. Zonder iemand tekort te doen in deze uitvoering wil ik toch Sonja even noemen vanwege haar geweldige dronken dienstmeid die ze heeft neergezet. Die was erg leuk. Beide avonden werd besloten met een bal na waarbij discotheek Janssen en Janssen voor de muziek zorgde.
|
Op 7 en 8 april 2006 vonden de voorjaarsvoorstellingen plaats. Gespeeld werd het stuk “Dings, boems en partners”. Het feest begon donderdagavond 6 april al met het opbouwen van het toneel in het “Veerhuis”. Er waren zo’n man of tien aanwezig en in rap tempo verrees het toneel. Hieraan voorafgegaan was het maken van de coulissen. Dit keer zat er veel schilderwerk aan waar door een aantal mensen aan was gewerkt. Op vrijdagmiddag vond de generale repetitie plaats. Dit ging eigenlijk prima. En toen vrijdagavond de eerste voorstelling. Het was een goede voorstelling waarbij met veel enthousiasme gespeeld werd. Het stuk ging over een reclamebureau die de opdracht krijgt een themapark te ontwikkelen met het thema Holland. Dit blijkt een moeilijke opgave te zijn en dan wordt de hulp ingeroepen van een neger uit Kongo. Deze zwarte “man” is binnen gehaald om het bedrijf een groene impuls te geven. Nadat de geesten uit het oerwoud hun medewerking hadden verleend kwam alles op zijn pootjes terecht inclusief diverse verliefde stelletjes. Dimphia zette op overtuigende wijze een man op het toneel en Chantal kreeg haar vuurdoop op het toneel. Ook de tweede avond was een succes hoewel de leden vonden dat de vrijdag een betere voorstelling was. Het publiek had veel lovende kritieken en de zaal was tweemaal geheel gevuld. Beide avonden moesten er stoelen bijgeplaatst worden. Op zondagochtend werd het decor weer afgebroken. We kunnen terugzien op twee geslaagde voorstellingen.
|
Op 11 en 12 november2005 werd het stuk “Nieuwe liefde en oud zeer” opgevoerd.
Zoals de titel van het stuk al doet vermoeden draaide het in dit stuk om mensen die opnieuw verliefd werden en duistere zaken uit het verleden.
Het verhaal ging over een huishouden waar een getrouwd stel last had van de seven years itch. Bovendien waren zij beiden druk met hun carrière.
Ook liep in het huis de vader van de getrouwde dame en de moeder van de getrouwde heer.
Het stel besloot maar eens buiten de deur te gaan eten en verzonnen van alles om hun nieuwe geliefden op een onopvallende manier in huis te krijgen.
De nieuwe liefdes bleken echter bedrijfsspionnen te zijn.
Ook kwam de ex-vrouw van de vader nog langs.
Zij was in het verre verleden gegaan voor haar carrière en had de opvoeding van de dochter overgelaten aan haar man.
De schok was voor allebei groot bij het weerzien.
Vervolgens passeerde er ook nog een Amsterdamse dame het toneel die de boel wilde chanteren.
Uiteindelijk werden alle zaken op het rechte pad getrokken door de poets des huizes. Pepijn Ensing maakte in dit stuk zijn debuut met een lastige rol.
Hij moest zijn hele debuut als vrouw op het toneel staan. De rollen werden prima neergezet en na afloop mochten we ook nu weer veel goede kritieken ontvangen.
Op 15 en 16 april 2005 vonden de uitvoeringen plaats van het stuk “Een verhuizing en andere ongemakken”. Voor onze regisseuse Esther was het haar regiedebuut. Ze kan terugzien op een geslaagd debuut. Er werd met veel inzet en elan gespeeld. Ook voor Dymphia was het haar debuut. Zij speelde de sterren van de hemel. Pepijn nam het geluid voor zijn rekening en voor het eerst werd er bij onze vereniging via de computer gewerkt met geluidseffecten. Het stuk ging over een echtpaar dat besluit een andere woning te kopen. De overbuurman heeft echter ook een oogje laten vallen op dit huis en probeert de nieuwe bewoners via computergestuurde effecten angst aan te jagen. Er moest zelfs een seance aan te pas komen om de waarheid te achterhalen. Tussen de bedrijven door liepen er nog wat familieleden en verhuizers door het pand en ook de secretaresse wil wat aandacht die ze echter niet krijgt. Jean dwong de aandacht van het publiek af door zich op zijn voordeligst te laten zien op het toneel, toch speelde hij net geen potloodventer. Nadien mocht de vereniging veel lovende kritieken in ontvangst nemen.
|